Jídelní lístek


 

Svačinky a obědy pro nás připravuje a hotové dováží společnost Ekolandia. Výdej jídla probíhá ve výdejně stravy. V nabídce je vždy polévka a hlavní jídlo připravené šetrným způsobem z kvalitních surovin, samozřejmostí je dostatek zeleniny a ovoce. Nabízené potraviny odpovídají zásadám zdravé výživy předškolních dětí. Jídelníček na celý týden vč. alergenů najdete vždy také na informační nástěnce v šatně školky Začít Spolu.

Jídelníček

 

PONDĚLÍ 2.3.

Přesnídávka – Kukuřičné lupínky, mléko

Polévka  – Krémová květáková

Hlavní jídlo  – Špagety Bolognese

Svačina – Bagetka, tvarohová pomazánka s pažitkou, jablko

 

ÚTERÝ 3.3.

 

Přesnídávka – Bramborová špička s vajíčkovou pomazánkou, rajče

Polévka  – Zeleninová polévka se špeclemi

Hlavní jídlo  – Vepřová pečeně, šťouchané brambory, salátek

Svačina – Slunečnicová špička, liptovská pomazánka, paprika

 

STŘEDA 4.3.
Přesnídávka – Bramborová špička s vajíčkovou pomazánkou, rajče

Polévka  – Zeleninová polévka

Hlavní jídlo  – Svíčková omáčka, houskový knedlík, brusinky

Svačina – Loupák, mléko

 

ČTVRTEK 5.3.

 

Přesnídávka – Chléb, bulharská pomazánka, banán

Polévka  – Hovězí vývar

Hlavní jídlo  – Koprová omáčka, vejce, brambor

Svačina – Bagetka, sýrová pomazánka s vejcem,rajče

 

PÁTEK 6.3.

 

Přesnídávka – Mochovský rohlík, ovocný kefír

Polévka  – Bramborová

Hlavní jídlo  – Vepřová kotletka na kmíně, jasmínová rýže

Svačina – Cereálie s mlékem


PONDĚLÍ 9.3.

 

Přesnídávka – Jablečná přesnídávka, cornflakes

Polévka  – Rajská

Hlavní jídlo  – Vepřové nudličky se žampiony, rýže

Svačina – Dalamánek se šunkovou pomazánkou, paprika

 

ÚTERÝ 10.3.

 

Přesnídávka – Rafaelo koláč, mléko

Polévka  – Bramborová

Hlavní jídlo  – Trhaná kachna, bramborový knedlík, červené zelí

Svačina – Houska s máslem a sýrem, rajče

 

STŘEDA 11.3.

 

Přesnídávka – Slunečnicový chléb, ricotta, pomeranč

Polévka  – Hrachová

Hlavní jídlo  – Kuřecí stripsy s bramborem

Svačina – Houska, tvarohová pomazánka s mrkví, okurka

 

ČTVRTEK 12.3.

 

Přesnídávka – Slunečnicová špička, bylinková lučina, banán

Polévka  – Kuřecí vývar

Hlavní jídlo  – Gnocchi s lososem a špenátem

Svačina – Chléb Borodino, pomazánka se sušenými rajčaty, rajče

 

PÁTEK 13.3.

 

Přesnídávka – Lámankový chléb, máslo, čedar, jablko

Polévka  – Kulajda

Hlavní jídlo  – Hovězí Stroganov, jasmínová rýže

Svačina – Chléb Borodino, tvarohová pomazánka, okurka

  

PONDĚLÍ 16.3.

 

Přesnídávka – Bílý jogurt, cornflakes

Polévka  – Zeleninová s rýží

Hlavní jídlo  – Krůtí stehno na tymiánu, těstoviny

Svačina – Dalamánek, sýrová pomazánka s vejcem, rajče

 

ÚTERÝ 17.3.

Přesnídávka – Sezamová houska, máslo, plátkový sýr, banán

Polévka  – Mrkvový krém

Hlavní jídlo  – Hovězí kostky na česneku, špenát, bramborový knedlík

Svačina – Slunečnicová bulka, máslo, šunka, bílá ředkev

 

STŘEDA 18.3.

 

Přesnídávka – Mochovský rohlík, bulharská pomazánka, mandarinka

Polévka  – Fazolová

Hlavní jídlo  – Pečené kuřecí stehno, jasmínovárýže

Svačina – Samožitný chléb, okurková pomazánka

 

ČTVRTEK 19.3.

 

Přesnídávka – Slunečnicová bulka, přírodní sýr, jablko

Polévka  – Hovězí vývar  

Hlavní jídlo  – Rajská omáčka s hovězím masem, houskový knedlík

Svačina – Slunečnicová špička s mozzarellou a rajčetem

 

PÁTEK 20.3.

 

Přesnídávka – Borodino chléb, máslo, kuřecí šunka, pomeranč

Polévka  – Bramborový krém s batáty a mrkví

Hlavní jídlo  – Dukátové buchtičky s krémem

Svačina – Slunečnicová špička, máslo, sýr


PONDĚLÍ 23.3.

 

Přesnídávka – Jablečná přesnídávka, cornflakes

Polévka  – Brokolicový krém

Hlavní jídlo  – Krůtí nudličky v rajské omáčce, těstoviny

Svačina – Houska s máslem a šunkou, rajče

 

ÚTERÝ 24.3.

 

Přesnídávka – Makovka, mléko

Polévka  – Zeleninová s mořskou řasou

Hlavní jídlo  – Hovězí svíčková omáčka s brusinkami, houskový celozrnný knedlík

Svačina – Slunečnicová špička, sýrová pomazánka, paprika

 

STŘEDA 25.3.

 

Přesnídávka – Kukuřičný plátek, ricotta, banán

Polévka  – Polévka z červené čočky

Hlavní jídlo  – Holandský řízek, bramborová kaše

Svačina – Mouřenín, pomazánka z ajvaru, okurka

 

ČTVRTEK 26.3.

 

Přesnídávka – Samožitný chléb, čerstvý sýr, jablko

Polévka  – Kuřecí vývar

Hlavní jídlo  – Vepřové rizoto, okurka

Svačina – Slunečnicová špička, máslo, sýr, rajče

 

PÁTEK 27.3.

 

Přesnídávka – Těstovinový salát s pečeným masem a ajvarem

Polévka  – Kapustová

Hlavní jídlo  – Kuře na paprice, kolínka

Svačina – Chléb, máslo, sýr, rajče

Cena společnosti Ekolandia za stravování: dopolední přesnídávka 20 Kč, oběd 48 Kč a odpolední svačina 20 Kč; tj. 88Kč/den

 

 

Seznam alergenů: http://www.slp.cz/zamek/alergeny.pdf

Copyright © 2016 4medvědi, z.ú.