Jídelní lístek


 

Svačinky a obědy pro nás připravuje a hotové dováží společnost Ekolandia. Výdej jídla probíhá ve výdejně stravy. V nabídce je vždy polévka a hlavní jídlo připravené šetrným způsobem z kvalitních surovin, samozřejmostí je dostatek zeleniny a ovoce. Nabízené potraviny odpovídají zásadám zdravé výživy předškolních dětí. Jídelníček na celý týden vč. alergenů najdete vždy také na informační nástěnce v šatně školky Začít Spolu.

Jídelníček

 

 

PONDĚLÍ 3.2.

 

Přesnídávka – Sýrové toasty, rajče

Polévka  – Kukuřičný krém

Hlavní jídlo  – Tagliatelle s lososem a brokolicí

Svačina – Bagetka s máslem a sýrem, rajče

 

ÚTERÝ 4.2.

 

Přesnídávka – Jahodová bublanina, mléko

Polévka  – Vývar se špeclemi

Hlavní jídlo  – Hovězí v dýňové omáčce, houskový knedlík, brusinky

Svačina – Houska s máslem a šunkou, paprika

 

STŘEDA 5.2.
Přesnídávka – Lámankový chléb s mrkvičkovou pomazánkou, banán

Polévka  – Toskánská fazolová

Hlavní jídlo  – Čínské kuřecí nudličky, jasmínová rýže

Svačina – Mouřenín, pomazánka z ajvaru, okurka

 

ČTVRTEK 6.2.

 

Přesnídávka – Makovka s mlékem

Polévka  – Dýňový krém s kurkumou

Hlavní jídlo  – Pečené kuřecí stehno s bramborovou kaší

Svačina – Slunečnicová špička se šunkovou pěnou, rajče

 

PÁTEK 7.2.

 

Přesnídávka – Lámankový chléb s okurkovou pomazánkou

Polévka  – Selská zelňačka

Hlavní jídlo  – Jahodové lívance

Svačina – Cereálie s mlékem

 

PONDĚLÍ 10.2.

 

Přesnídávka – Jablečná přesnídávka, cornflakes

Polévka  – Mrkvový krém se zázvorem

Hlavní jídlo  – Špagety s omáčkou na řecký způsob

Svačina – Bramborová špička s máslem a mozzarellou, rajče

 

ÚTERÝ 11.2.

 

Přesnídávka – Bagetka s máslem a sýrem, hruška

Polévka  – Bramborová

Hlavní jídlo  – Kuře na kari, fusilli

Svačina – Rýžový chlebíček s pomazánkou z červené čočky, okurka

 

STŘEDA 12.2.

 

Přesnídávka – Lámankový chléb s čerstvým sýrem, mandarinka

Polévka  – Cizrnový krém          

Hlavní jídlo  – Květákové placičky se sýrem, bramborová kaše, salát

Svačina – Houska, pomazánka z pečeného kuřátka, paprika

 

ČTVRTEK 13.2.

 

Přesnídávka – Slunečnicový chléb s máslem a šunkou, banán

Polévka  – Hovězí vývar

Hlavní jídlo  – Španělský rozstřelený ptáček, rýže

Svačina – Dalamánek s liptovskou pomazánkou, rajče

 

PÁTEK 14.2.

 

Přesnídávka – Lámankový chléb s vajíčkovou pomazánkou, hrozno

Polévka  – Kapustová s bramborem

Hlavní jídlo  – Gnocchi se smetanovou omáčkou s kuřecím a sušenými rajčaty

Svačina – Dalamánek s máslem a sýrem, paprika


PONDĚLÍ 17.2.

 

Přesnídávka – Bílý jogurt, cornflakes

Polévka  – Brokolicový krém

Hlavní jídlo  – Obalované filé s bramborem, ajvarový dip

Svačina – Bagetka s máslem a šunkou, paprika

 

ÚTERÝ 18.2.

 

Přesnídávka – Tvarohový koláč, mléko

Polévka  – Batátová s mrkví

Hlavní jídlo  – Koprová omáčka s hovězím masem, houskový knedlík

Svačina – Houska s tvarohovou pomazánkou s mrkví, okurka

 

STŘEDA 19.2.

 

Přesnídávka – Chléb s vajíčkovou pomazánkou, hrozno

Polévka  – Zeleninová s tarhoní

Hlavní jídlo  – Vepřové výpečky, bramborový knedlík, zelí

Svačina – Samožitný chléb, ricotta, rajče

 

ČTVRTEK 20.2.

 

Přesnídávka – Lámankový chléb s máslem a strouhaným sýrem, banán

Polévka  – Boršč

Hlavní jídlo  – Kuřecí řízek s bramborovou kaší

Svačina – Slunečnicová špička s čerstvým sýrem a rajčetem

 

PÁTEK 21.2.

 

Přesnídávka – Borodino chléb, máslo, čedar, jablko

Polévka  – Bramborová

Hlavní jídlo  – Vepřový guláš s červenou paprikou, bramborový knedlík

Svačina – Slunečnicová špička, máslo, sýr

 

PONDĚLÍ 24.2.

 

Přesnídávka – Jablečná přesnídávka, cornflakes

Polévka  – Cuketový krém

Hlavní jídlo  – Kuřecí kung pao s rýží

Svačina – Vícezrnný rohlík s Mrkvičkovou pomazánkou, rajče

 

ÚTERÝ 25.2.

 

Přesnídávka – Bagetka s pomazánkou z ajvaru, pomeranč

Polévka  – Bramborová

Hlavní jídlo  – Kuře na paprice, fusilli

Svačina – Bulka s máslem a šunkou, paprika

 

STŘEDA 26.2.

 

Přesnídávka – Chléb s máslem a sýrem, banán

Polévka  – Čočková polévka

Hlavní jídlo  – Kynuté jahodové knedlíky s cukrem a máslem

Svačina – Slunečnicová špička, šunková pěna, paprika

 

ČTVRTEK 27.2.

 

Přesnídávka – Samožitný chléb, čerstvý sýr, jablko

Polévka  – Kuřecí vývar

Hlavní jídlo  – Karlovarský vepřový guláš s celozrnným houskovým knedlíkem

Svačina – Vázaný koláč s povidly, mléko

 

PÁTEK 28.2.

 

Přesnídávka – Mochovský rohlík, rajčatová pomazánka

Polévka  – Zelňačka

Hlavní jídlo  – Těstoviny s krůtím masem s omáčkou Primavera

Svačina – Slunečnicová špička s máslem, rajče

Cena společnosti Ekolandia za stravování: dopolední přesnídávka 20 Kč, oběd 48 Kč a odpolední svačina 20 Kč; tj. 88Kč/den

 

 

Seznam alergenů: http://www.slp.cz/zamek/alergeny.pdf

Copyright © 2016 4medvědi, z.ú.