Jídelní lístek


Svačinky a obědy pro nás připravuje a hotové dováží společnost Ekolandia. Výdej jídla probíhá ve výdejně stravy. V nabídce je vždy polévka a hlavní jídlo připravené šetrným způsobem z kvalitních surovin, samozřejmostí je dostatek zeleniny a ovoce. Nabízené potraviny odpovídají zásadám zdravé výživy předškolních dětí. Jídelníček na celý týden vč. alergenů najdete vždy také na informační nástěnce v šatně školky Začít Spolu.

ČT 1. 3.

  • Přesnídávka:Vařené vajíčko, máslo, podmáslový chléb, jablko/ 1,3,7
  • Polévka: Boršč/1,3,7,9
  • Hlavní jídlo: Znojemská hovězí pečeně s rýží/1,3,7,10
  • Svačina: Švédský stůl/ 1,3,7

PÁ 2. 3.

  • Přesnídávka: Banánový pudink s piškoty /1,3,7
  • Polévka: Bramborová s bulgurem/1,3,7,9
  • Hlavní jídlo: Celozrnné knedlíky s meruňkami, máslem a cukrem/1,3,7
  • Svačina: Kváskový chléb, budapešťská pomazánka, mrkvička/1,3,7

PO 5. 3.

  • Přesnídávka: Bílý jogurt, musli / 1,3,7,8,11
  • Polévka: Brokolicový krém/1,3,7,8,9
  • Hlavní jídlo: Krůtí nudličky na kari, parbolaid rýže/1,3,7
  • Svačina: Sezamová mléčná houska, tvarohová pěna, paprika/ 1,3,7,11

ÚT 6. 3.

  • Přesnídávka: Čokoládový mufin, mléko/ 1,3,7,8
  • Polévka: Hrachová s majoránkou/1,3,7
  • Hlavní jídlo: Telecí máslový sekaný řízek s bramborovou kaší, kompot/1,3,7,10
  • Svačina: Švédský stůl/ 1,3,7

ST 7. 3.

  • Přesnídávka: Chléb Šumava, bylinkový tvaroh, hruška/ 1,3, 7
  • Polévka: Zeleninová s špaldou/1,3,7
  • Hlavní jídlo: Hovězí masové kuličky v tomatové omáčce, špagety/1,3,7
  • Svačina: Slunečnicová špička, pomazánka z pečené červené papriky, okurka/1,3,7

ČT 8. 3.

  • Přesnídávka: Švédský stůl/ 1,3,7
  • Polévka: Kuřecí vývar s masem a špeclemi/1,3,7,9
  • Hlavní jídlo: Krůtí kostky na kmíně s bramborovou kaší/1,3,7
  • Svačina: Žitný chléb, zdravá mrkvičkou pomazánka, paprika/ 1,3,7

PÁ 9. 3.

  • Přesnídávka: Švédský stůl /1,3,7
  • Polévka: Kapustová s bramborem/1,3,7
  • Hlavní jídlo: Obalovaný květák, vařený brambor, jogurtový dip
  • Svačina: Houska, sýrová pomazánka se špetkou česneku, rajče/ 1,3,7

PO 12. 3.

  • Přesnídávka: Bílý jogurt, brusinkové musli/ 1,3,7,8
  • Polévka: Rajská s rýží/1,3,7
  • Hlavní jídlo: Obalovaný platýz pečený v troubě s vařeným bramborem/1,3,4,7
  • Svačina: Švédský stůl /1,3,7              

ÚT 13. 3.

  • Přesnídávka: Mrkvičkový koláč, mléko/1,3,7,8
  • Polévka: Fazolová z bílých fazolek/1,3,7,9
  • Hlavní jídlo: Vepřové kostky na kapustě s bramborovým knedlíkem/1,3,7
  • Svačina: Švédský stůl /1,3,4,7

ST 14. 3.

  • Přesnídávka: Lámankový chléb, šunka, máslo, banán/1,3,7,11
  • Polévka: Bramborový krém s Quinoa/1,3,7,9
  • Hlavní jídlo: Svíčková hovězí pečeně na smetaně s brusinkami, pohankový knedlík/1,3,7,9,10
  • Svačina: Švédský stůl /1,3,7

ČT 15. 3.

  • Přesnídávka: Švédský stůl /1,3,7
  • Polévka: Hovězí vývar s tarhoní/1,3,7,9
  • Hlavní jídlo: Špagety „Bolognese“/1,3,7
  • Svačina: Švédský stůl /1,3,7

PÁ 16. 3.

  • Přesnídávka: Ovocný tvaroh s piškoty/1,3,7
  • Polévka: Zeleninová s mořskou řasou /1,3,4,7,9
  • Hlavní jídlo: Tvarohové chia knedlíčky, malinový přeliv /1,3,7
  • Svačina: Švédský stůl /1,3,7

PO 19. 3.

  • Přesnídávka: Cereální kuličky, mléko/ 1,3,7,8
  • Polévka: Z červené čočky a rajčat/1,3,7      
  • Hlavní jídlo: Pečené kuřecí supreme s jasmínovou rýží/1,3,7
  • Svačina: Houska, liptovská pomazánka, paprika žlutá/ 1,3,7,11

ÚT 20. 3.

  • Přesnídávka: Makový cop s citronovou polevou, mléko/ 1,3,7
  • Polévka: Zelná s bramborami a pohankou/1,3,7,9
  • Hlavní jídlo: Hovězí kuličky, coulis omáčka, tarhoně/1,3,7
  • Svačina: Chléb Borodino, pažitková pomazánka, ředkvičky/ 1,3,7

ST 21. 3.

  • Přesnídávka: Knackebrot, máslo, lesní med, kiwi/ 1,3,7
  • Polévka: Květákový krém /1,3,7,8
  • Hlavní jídlo: Segedínský guláš s houskovým knedlíkem/1,3,7
  • Svačina: Chléb Šumava, pomazánka z pečeného kuřátka, rajče/ 1,3,7

ČT 22. 3.

  • Přesnídávka: Kváskový chléb, gouda, máslo, hroznové víno/1,7,8
  • Polévka: Kuřecí vývar s obilovinou/1,3,7,9
  • Hlavní jídlo: Rajská omáčka s hovězím masem a těstovinami/1,3,7
  • Svačina: Slunečnicová špička, tuňáková pomazánka, kedlubna/ 1,3,4,7

PÁ 23. 3.

  • Přesnídávka: Švédský stůl /1,3,7,8
  • Polévka: Kulajda /1,3,7,9
  • Hlavní jídlo: Krůtí Stroganov s basmati rýží/1,3,7,10
  • Svačina: Rohlík, tvarohová pomazánka s lahůdkovým droždím a sýrem, okurka/ 1,3,4,7

PO 26. 3.

  • Přesnídávka: Jablečné pyré, piškoty/ 1,3,7
  • Polévka: Hráškový krém/1,3,7
  • Hlavní jídlo: Kuřecí nudličky ve středozemní omáčce, špagety/1,3,7
  • Svačina: Houska, rybičková pomazánka, banán/ 1,3,4,7,11

ÚT 27. 3.

  • Přesnídávka: Bublanina domácí s višněmi, mléko/ 1,3,7
  • Polévka: Čočková polévka/1,3,7
  • Hlavní jídlo: Bramborové šišky s máslem, mákem a perníkem/1,3,7
  • Svačina: Žitný chléb, tvarohová pomazánka s mrkví a lněným   semínkem, ředkvička/ 1,3,6,7

ST 28. 3.

  • Přesnídávka: Švédský stůl /1,3,7
  • Polévka: Hovězí vývar s rýží/1,3,7,9
  • Hlavní jídlo: Hamburská vepřová kýta, houskový knedlík/1,3,7,9,10
  • Svačina: Švédský stůl /1,3,7

ČT 29. 3.

  • Přesnídávka: Kukuřičný plátek, plátkový sýr, máslo, hroznové víno/ 1,7,8
  • Polévka: Bramborová s krupkami/1,3,7,9
  • Hlavní jídlo: Sýrové kuličky s kuřecím masem, bramborová kaše/1,3,7
  • Svačina: Chléb Borodino, vajíčková pomazánka, červená paprika/ 1,3,7

PA 30. 3. * STÁTNÍ SVÁTEK – VELKÝ PÁTEK

Seznam alergenů: http://www.slp.cz/zamek/alergeny.pdf

Copyright © 2016 4medvědi, z.ú.